Apel
daună call
Cumpără online
RCA
RCA
Călătorie
Călătorie
Obține oferta
CASCO
CASCO
Bunuri
Bunuri
Locuință
Locuință
Sănătate
Sănătate

Polițele emise de CITY Insurance nu vor mai fi valabile după 11 mai

Polițele emise de CITY Insurance nu vor mai fi valabile după 11 mai
05.05.2022

Aproape 500.000 de polite RCA emise de CITY Insurance încetează pe 11 mai. Șoferii trebuie să încheie altă asigurare pentru a circula legal și pot solicita returnarea primei proporțional cu perioada de valabilitate rămasă în vigoare.

"Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F.) atrage atenția asupra faptului că polițele RCA emise de societatea CITY Insurance încetează de drept pe 11 mai 2022, chiar dacă perioada de valabilitate a acestora depășește data menționată", a transmis autoritatea.

Având în vedere cele precizate, posesorii de polițe de asigurare RCA emise de CITY Insurance trebuie să încheie o nouă asigurare, la un alt asigurator, până pe data de 11 mai 2022. În caz contrar, aceștia sunt pasibili de sancțiuni în concordanță cu legile în vigoare. Amenda pentru absența unei asigurari RCA este cuprinsă între 1.000 și 2.000 de lei. În baza Codului Rutier, Poliția poate decide, ca măsuri suplimentare, reținerea certificatului de înmatriculare al mașini sau reținerea plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.