Consecințele financiare în caz de deces, îmbolnăvire sau accident
Pentru mulți români, un accident sau o îmbolnăvire scad puternic nivelul de trai. Circa 70% dintre români nu știu care sunt consecințele financiare pe care le-ar avea decesul, îmbolnăvirea sau implicarea lor într-un accident, arată cel mai recent studiu AEGON, realizat anul acesta împreuna cu Reveal Marketing. Doar 40% dintre români au deja un plan financiar în caz de îmbolnavire sau accident.
Dintre segmentele analizate, familiile moderne au declarat în proporție de 47% că au un astfel de plan implementat, în timp ce dintre familiile tradiționale doar 34% au un plan financiar de rezervă pentru boală sau accident.
Barbații sunt mai preocupați decât femeile atunci când vine vorba de a-și asigura stabilitatea financiară. 43% dintre aceștia au un plan bine pus la punct, spre deosebire de femei, care au luat în considerare acest aspect doar în proporție de 37%.
Conform celor mai recente date, pentru multe familii din țara noastră producerea unui eveniment nedorit (accident, îmbolnavire a unui membru al familiei - ce se pot solda chiar și cu un deces) ar duce la o scădere puternică a nivelului de trai.
Asigurările de viață sunt o soluție concretă și usor accesibilă pentru reducerea vulnerabilității familiilor și a dezechilibrelor sociale, trendul în țara noastră fiind, îmbucurător, unul de creștere. În 2021 s-a înregistrat o creștere de 18% a asigurărilor de viață față de 2020, conform raportului Autorității de Supraveghere Financiară (ASF). Aceasta este cea mai mare creștere din ultimii ani, potrivit Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR).